16-05-07

HOE IS DIT MOGELIJK!?! Blij dat ze het hebben kunnen onderscheppen!!!

Politie verijdelt nipt tweede zaak-DutrouxBRUSSEL - De gerechtelijke politie van Brussel heeft nipt een tweede zaak-Dutroux kunnen verijdelen. Rechercheurs ontmaskerden twee Fransen die een minderjarig meisje wilden ontvoeren en gevangenhouden. Via het internet zochten ze contact met Belgen om hen hierbij te helpen. Uit de onderschepte berichten blijkt dat ze hun slachtoffertje, een klein meisje, seksueel wilden misbruiken. 'Er zijn drie verdachten die het internet gebruikten om contact te houden en het project vorm te geven. Het zou normaal in juni uitgevoerd worden', zeggen gerechtelijke bronnen in de Franse stad Rouen. De verdachten werden eind vorige week opgepakt in de regio’s Centre, Haute-Normandie en Provence-Alpes-Côte-d’Azur. Twee werden ondervraagd en een van de twee zit in de cel.Het was een internetgebruiker die in maart de federale gerechtelijke politie in België op de hoogte bracht van het ontvoeringsplan. Volgens die getuigenis ging het om de ontvoering van een 'meisje tussen 5 en 9 jaar'. Ze wilden haar volgens de getuige ook verkrachten en martelen vooraleer haar vrij te laten. Zowel in de schuilplaats van de Fransen als bij de Belgische contactpersonen werden gisteren huiszoekingen uitgevoerd.De inval van de politie kwam net op tijd, want de pedofielen hadden hun schuilplaats al volledig klaargemaakt om het ontvoerde kind gevangen te houden. Er werden handboeien gevonden en er zou al een cel zijn ingericht. De exacte locatie van die schuilplaats was gisteren niet bekendgemaakt. In België werden enkel computers in beslag genomen.Vanmorgen vindt gelijktijdig in het Franse Rouen en in Brussel een persconferentie plaats. Minister van Justitie Laurette Onkelinx (PS) staat de pers zelf te woord, gezien 'het belang van deze uitzonderlijke zaak'.

12:05 Gepost door Elluna Maantje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: misbruik pedofilie dutroux |  Facebook |

Commentaren

maar goed ook Niet goed nagedacht van die kerels dan he, internet heeft altijd wel gaten enzo.. en het is dan niet moeilijk dat zoiets uitlekt op het internet en dus iemand het aan de politie gaat vertellen.. (en maar goed ook dan)

Gepost door: pixxie | 16-05-07

De commentaren zijn gesloten.