10-05-07

zorgeloos

wat maak ik mij grote zorgen over de wereld tegenwoordig...
't Enige wat je leest in de kranten is tegenwoordig, rascistisch worden afgeslagen, geen geduld, verkeersagressie, ontvoering, misbruik, moord, En noem maar op.
Er worden 1000den witte marsen gestapt, maar tegelijk 3000den van die verschrikkelijke daden uitgevoerd. Wat is er toch met de wereld aan de hand? Zijn de mensen zo verveeld dat ze elkaar dan maar aanvallen? Gaan ze door het lint?
Wat voor nut heeft het toch iemand een nier of een tand minder te slaan gewoon omdat hij/zij één gebaar heeft gemaakt die je niet kon vatten? Is dat machteloosheid? Is dat frustratie? en waar komt dat dan vandaan? Zijn we teveel luxe gewoon geworden dat dit allemaal maar doodnormaal lijkt? Of doen mensen dat uit verveleing omdat ze gefrustreerd zijn in hun eigen leven?images Tv auto internet heeft de gezelschapsspelen uit de weg geruimd en ineens ook manieren en fatsoenlijk sociaal gedrag.
Wie wil er nu eignelijk echt nog een kind op deze wereld brengen?
Als je bang moet zijn voor wat het allemaal nog moet accepteren?
Waarom neemt de mens dat recht in handen om iemands anders leven te ruïneren?
Waarom is de grens tussen goed en kwaad , tussen rechten en plichten zo vaag geworden? Zouden we nog kunnen overleven zonder auto, tv internet, en dat geldpapier?
als de wereld mekaar al niet uitmoord, dan zal de natuur het ons wel doen gelden... en toch blijf ik met die vraag achter: WAAROM wordt de wereld zot en dom met zoveel kennis in zijn schoot?Iedereen hunkert naar vroeger, die zorgeloosheid- maar wat willen we opgeven? niets natuulijk... ik geef toe: ik ook niet, maar een beetje verdraagzaamheid moet toch nog wel lukken, niet?

Commentaren

Hallo (bis) Spijtig genoeg is de verdaagzaamheid meestal eenzijdig... en komen we daarmee geen centimeter vooruit, integendeel... en bovendien we geraken erdoor gestrustreerd...


Nog een prettige dag !

Gepost door: Jeroen | 10-05-07

Ik vraag me meer en meer af in welke wereld we leven... en nochtans wonen we in het betere deel van de planeet, of niet?

Gepost door: Rollusbillus | 10-05-07

De commentaren zijn gesloten.